Špaldový ovocný koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g špaldové mouky
200 ml podmáslí pokojové teploty
2 žloutky
0,5 lžičky soli
100 g cukru
1 vanilkový cukr
50 g rozehřátého sádla
50 g rozehřátého másla
kůra a šťáva z 1/2 citrónu
Na kvásek:
100 ml vlažného mléka
1 lžička medu
21 g droždí
Na náplň:
500 g tvarohu
cukr dle chuti, jak má kdo rád sladké
1 vanilkový puding
1 žloutek
vanilkový cukr
jahody
borůvky (maliny, mražené už se těším na čerstvé)
Žmolenka:
80 g hrubé mouky
50 g másla
80 g cukru krupice
50 g mandlových lupínků

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek z vlažného mléka, medu a droždí. V robotové míse si smícháme sypké ingredience. Přidáme žloutky, máslo, sádlo, citrón jak šťávu tak kůru, podmáslí a kvásek. Necháme robot pracovat, jak se těsto přestane lepit na hák je připraveno ke kynutí.

  2. Tvaroh si smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, pudingovým práškem a žloutkem.

  3. Připravíme si drobenku.

  4. Vykynuté těsto si rozválíme na placku, dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme tvarohovou náplní, poklademe ovocem, posypeme žmolenkou a dáme péct.

  5. Pekla jsem na 200°C asi 15. min. Dopékala jsem na 180°C doba pečení je u každé trouby jiná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!