Špaldový ovocný koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g špaldové mouky
- 200 ml podmáslí pokojové teploty
- 2 žloutky
- 0,5 lžičky soli
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 50 g rozehřátého sádla
- 50 g rozehřátého másla
- kůra a šťáva z 1/2 citrónu
- Na kvásek:
- 100 ml vlažného mléka
- 1 lžička medu
- 21 g droždí
- Na náplň:
- 500 g tvarohu
- cukr dle chuti, jak má kdo rád sladké
- 1 vanilkový puding
- 1 žloutek
- vanilkový cukr
- jahody
- borůvky (maliny, mražené už se těším na čerstvé)
- Žmolenka:
- 80 g hrubé mouky
- 50 g másla
- 80 g cukru krupice
- 50 g mandlových lupínků
Postup Špaldový ovocný koláč
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si kvásek z vlažného mléka, medu a droždí. V robotové míse si smícháme sypké ingredience. Přidáme žloutky, máslo, sádlo, citrón jak šťávu tak kůru, podmáslí a kvásek. Necháme robot pracovat, jak se těsto přestane lepit na hák je připraveno ke kynutí.
Tvaroh si smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, pudingovým práškem a žloutkem.
Připravíme si drobenku.
Vykynuté těsto si rozválíme na placku, dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme tvarohovou náplní, poklademe ovocem, posypeme žmolenkou a dáme péct.
Pekla jsem na 200°C asi 15. min. Dopékala jsem na 180°C doba pečení je u každé trouby jiná.