Ředkvičkové rizoto

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Ředkvičkové rizoto
300 g kulatozrnné rýže na rizoto
2 dcl bílého vína
1 l zeleninového vývaru
svazek jarní cibulky (bez zelených částí)
2 stroužky česneku
200 g mascarpone
olivový olej
8 středně velkých ředkviček
parmazán (není podmínkou)

Postup přípravy receptu

  1. Ve vyšší pánvi, nebo v hrnci rozpalte olivový olej, na kterém orestujte nakrájenou jarní cibulku a rozdrcený česnek. Přidejte rýži a restujte dokud se každé zrníčko neobalí olejem a jakoby nezesklovatí. Rýži zalijte bílým vínem a nechte dvě minuty vyvařit alkohol. Poté přilijte zeleninový vývar tak aby byla tekutina tak 1 cm nad rýží. Vařte přibližně 20 min na mírném plameni a postupně přilévejte vývar dle potřeby. V momentě kdy je rýže jakoby na skus, nesmí být rozvařená, stáhněte pánev z plotny a přimíchejte mascarpone.

  2. Na druhé pánvi rozehřejte olivový olej a zlehka na něm orestujte ředkvičky nakrájené na kolečka. Ředkvičky boudou žárem jakoby průhledné a ztratí typickou štiplavou chuť.

  3. Orestované ředkvičky přimíchejte do rizota a podávejte s lehce posypané parmazánem a jarní cibulkou nebo pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!