Ředkvičkové rizoto
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- Ředkvičkové rizoto
- 300 g kulatozrnné rýže na rizoto
- 2 dcl bílého vína
- 1 l zeleninového vývaru
- svazek jarní cibulky (bez zelených částí)
- 2 stroužky česneku
- 200 g mascarpone
- olivový olej
- 8 středně velkých ředkviček
- parmazán (není podmínkou)
Postup Ředkvičkové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Ve vyšší pánvi, nebo v hrnci rozpalte olivový olej, na kterém orestujte nakrájenou jarní cibulku a rozdrcený česnek. Přidejte rýži a restujte dokud se každé zrníčko neobalí olejem a jakoby nezesklovatí. Rýži zalijte bílým vínem a nechte dvě minuty vyvařit alkohol. Poté přilijte zeleninový vývar tak aby byla tekutina tak 1 cm nad rýží. Vařte přibližně 20 min na mírném plameni a postupně přilévejte vývar dle potřeby. V momentě kdy je rýže jakoby na skus, nesmí být rozvařená, stáhněte pánev z plotny a přimíchejte mascarpone.
Na druhé pánvi rozehřejte olivový olej a zlehka na něm orestujte ředkvičky nakrájené na kolečka. Ředkvičky boudou žárem jakoby průhledné a ztratí typickou štiplavou chuť.
Orestované ředkvičky přimíchejte do rizota a podávejte s lehce posypané parmazánem a jarní cibulkou nebo pažitkou.