Těstoviny s pečeným květákem a oříšky
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 velký květák
- 2 PL olivového oleje
- čerstvý tymián
- 100 g drcených lískových oříšků
- 100 g sýru Grand gusto nebo parmazánu
- 2 vejce
- 1 zakysaná smetana
- hrst petrželky
- 1 balíček těstovin
Postup Těstoviny s pečeným květákem a oříšky
Postup přípravy receptu
-
Květák omyjeme a rozebereme na růžičky, osolíme, okmínujeme a posypeme natrhaným tymiánem, opepříme a promícháme s olejem. Poklademe na plech s pečícím papírem, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme dozlatova cca 15 -20 minut, ale stále sledujeme, aby květák v troubě jen lehce zlátl.
Když bude květák zlatý a dobře propečený, posypeme jej oříšky a pečeme dál cca 3-5 minut. Mezitím si vejce, nasekanou petrželku, zakysanou smetanu a sýr smícháme a ušleháme.
Uvařené těstoviny přecedíme do misky a 2 PL vody z těstovin si dáme stranou.
Přidáme opečený květák s oříšky a semínky. Do odkapaných těstovin hned nalijeme vaječnou směs a a přidáme lžíci horké vody z těstovin a zamícháme. Vaječná směs se lije okamžitě do horkých těstovin, aby byla směs krémové konzistence. Podáváme se zeleninou nebo jen tak.