Zeleninové řízečky s česnekem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

600 g různé zeleniny (měla jsem kousek květáku, kousek brokolice, 2 mrkve, 1 petržel, kousek kadeřávku, pórku a 1 jarní cibulku)
sůl
pepř
lžička sušeného česneku v prášku
1 vejce
2 -3 lžíce pohankové mouky
strouhanka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Květák, brokolici, mrkev a petržel povaříme v lehce osolené vodě skoro doměkka. Scedíme a necháme vychladnout.

  2. Pak všechnu zeleninu nasekáme nadrobno. Osolíme, opepříme a ochutíme sušeným česnekem. Vmícháme pohankovou mouku a vejce a necháme chvilku odležet.

  3. Pak zformujeme řízečky, obalíme ve strouhance a usmažíme dozlatova v rozehřátém oleji. Řízečky pěkně drží tvar a nerozpadají se.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!