Grilovaný lilek s ovčím sýrem a sušenými rajčaty

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 střední lilek
150 g ovčího sýru s bílou plísní
75 g sušených rajčat
lžíce jemného ajvaru
1 krajíc bílého chleba
olivový olej
hrst čerstvého oregana

Postup přípravy receptu

  1. Lilek rozkrojte na polovinu a dužinu vydlabejte lžící. Vydlabanou dužinu nakrájejte na malé kousky. Dužinu lilku orestujte na olivovém oleji a smíchejte sekaná sušená rajčata a ajvar. Do této směsi přimíchejte nastrouhanou nebo nadrobenou střídu z chleba, sekané bylinky a nakonec nastrouhaný sýr.

  2. Směsí naplňte vydlabané lilky, zastříkněte olivovým olejem a dejte na 15 minut pod gril nebo do trouby. Podávejte jako přílohu k masu, nebo jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!