Grilovaný lilek s ovčím sýrem a sušenými rajčaty
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 střední lilek
- 150 g ovčího sýru s bílou plísní
- 75 g sušených rajčat
- lžíce jemného ajvaru
- 1 krajíc bílého chleba
- olivový olej
- hrst čerstvého oregana
Postup Grilovaný lilek s ovčím sýrem a sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Lilek rozkrojte na polovinu a dužinu vydlabejte lžící. Vydlabanou dužinu nakrájejte na malé kousky. Dužinu lilku orestujte na olivovém oleji a smíchejte sekaná sušená rajčata a ajvar. Do této směsi přimíchejte nastrouhanou nebo nadrobenou střídu z chleba, sekané bylinky a nakonec nastrouhaný sýr.
Směsí naplňte vydlabané lilky, zastříkněte olivovým olejem a dejte na 15 minut pod gril nebo do trouby. Podávejte jako přílohu k masu, nebo jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem a pečivem.