Jablkový páj
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 450 g hladké mouky
- 225 g tuku typu Omega - Ceres Soft
- 18 kávových lžiček studené vody
- špetka soli
- Na náplň:
- jablka
- cukr
- vanilkový cukr
- skořice
- 2-3 hřebíčky
Postup Jablkový páj
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a polovinou vyložíme plech na pečení.
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na větší kusy (čtvrtky).
Koláč hustě obložíme jablky, která posypeme cukrem, skořicí, případně přidáme 2-3 hřebíčky (celé).
Vyválíme druhou placku a koláč s ní překryjeme.
Těsto probodáme, aby se během pečení nevyboulilo. Na rozdíl od ovocného páje je tenhle jablkový skvělý teplý.