Barevné plněné knedlíky bez plnění

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g ve slupce uvařených a oloupaných brambor
1 velká ve slupce uvařená mrkev (lze použít i syrovou na jemno nastrouhanou)
1 velká cibule
250 g mletého masa mix
100 g nastrouhaného loveckého salámu
170 g Solamylu
120 g hrubé mouky
2 vejce
4 pl libečku
lahůdková cibulka
sůl
pepř
1 pl oleje

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a mrkev si můžeme uvařit den předem.

  2. Pak oloupeme, brambory nastrouháme na jemném slzičkovém a mrkev na hrubém struhadle. Na jemném struhadle si též nastouháme lovecký salám.

  3. Cibuli si nakrájíme najemno, na oleji ji necháme zesklovatět, přidáme mleté maso, které nejlépe šťouchadlem na brambory rozšťoucháme, aby se hezky oddělilo a osmahlo. Přidáme nastrouhaný salám, promícháme a za občasného zamíchání na mírnem plameni restujeme 15minut.

  4. Necháme chvíli vychladnout, přidáme k nastrouhané zeleninové směsi, dodáme zbývající uvedené suroviny a vše důkladně nejlépe rukou promícháme.

  5. Takto přichystanou hmotu nabíráme polévkovou lžící do navlhčené dlaně, tvarujeme knedlíčky o velikosti menšího tenisového míčku a ve vroucí osolené vodě vaříme 15minut.

  6. Po uvaření před vyjmutím z vody pro kontrolu jeden knedlík rozkrojíme, je-li uvnitř hotový.

  7. Knedlíky vybereme a podáváme jako přílohu k dušenému zelí, kapustě, cuketovému zelí, nebo si je můžeme dát jen tak, polité osmaženou cibulkou, popřípadě s orestouvanou slaninkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!