Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 kapusta - středně velká
250 g uzeného masa - plec, krkovička...
150 g uzeného sýru
2 vejce
sůl
pepř mletý
muškátový květ dle chuti, není nutný
cca 3 stroužky česneku, dle chuti
2 lžíce hladké mouky
čerstvá strouhanka dle potřeby (cca 80 gramů) + na případné obalování
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu překrojíme na půlky nebo čtvrtky a v osolené vodě uvaříme na skus. Vodu slijeme a kapustu necháme okapat. Po vychladnutí z kapusty ještě vymačkáme přebytečnou vodu a pokrájíme jí na nudličky, které dáme do větší mísy.

  2. Do mísy ke kapustě přidáme nastrouhaný česnek, hrubě nastrouhaný uzený sýr, drobně pokrájené uzené maso, vejce, sůl, pepř a muškátový květ dle chuti a zaprášíme moukou.

  3. Vše dobře promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Té přidáme tolik, aby nám šly v mokré nebo olejem pomaštěné ruce tvořit placičky, které budeme následně smažit na nepřilnavé pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova. Placičky můžeme před smažením ještě obalit ve strouhance.

  4. Po osmažení necháme na ubrousku odsát z karbanátků přebytečný tuk a podáváme.

  5. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, zeleninovým salátem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!