Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 kapusta - středně velká
- 250 g uzeného masa - plec, krkovička...
- 150 g uzeného sýru
- 2 vejce
- sůl
- pepř mletý
- muškátový květ dle chuti, není nutný
- cca 3 stroužky česneku, dle chuti
- 2 lžíce hladké mouky
- čerstvá strouhanka dle potřeby (cca 80 gramů) + na případné obalování
- olej na smažení
Postup Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Kapustu překrojíme na půlky nebo čtvrtky a v osolené vodě uvaříme na skus. Vodu slijeme a kapustu necháme okapat. Po vychladnutí z kapusty ještě vymačkáme přebytečnou vodu a pokrájíme jí na nudličky, které dáme do větší mísy.
Do mísy ke kapustě přidáme nastrouhaný česnek, hrubě nastrouhaný uzený sýr, drobně pokrájené uzené maso, vejce, sůl, pepř a muškátový květ dle chuti a zaprášíme moukou.
Vše dobře promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Té přidáme tolik, aby nám šly v mokré nebo olejem pomaštěné ruce tvořit placičky, které budeme následně smažit na nepřilnavé pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova. Placičky můžeme před smažením ještě obalit ve strouhance.
Po osmažení necháme na ubrousku odsát z karbanátků přebytečný tuk a podáváme.
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, zeleninovým salátem...