Jehněčí s křenem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g jehněčího masa
300 g jehněčích jater
1 cibule
½ lžičky zázvoru
½ lžičky mletého kmínu
2 stroužky česneku
1 lžíce majoránky
1 lžička mleté papriky
1 lžička hladké mouky
4 lžíce čerstvě strouhaného křenu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, premiešame a vložíme na kocky nakrájané mäso. Krátko orestujeme. Pridáme rascu, prelisovaný cesnak, zázvor a osolíme. Podlejeme vriacou vodou a dusíme do polomäkka.

  2. Potom vložíme narezanú pečeň (játra) a dusíme ešte 10 minút. Odkryté vydusíme na tuk, zaprášime múkou a za stáleho miešania opražíme. Podlejeme vriacou vodou, pridáme majoránku a povaríme 10 minút.

  3. Na tanieri posypeme čerstvým strúhaným chrenom. Podávame s chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!