Jehněčí s křenem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g jehněčího masa
- 300 g jehněčích jater
- 1 cibule
- ½ lžičky zázvoru
- ½ lžičky mletého kmínu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička hladké mouky
- 4 lžíce čerstvě strouhaného křenu
- sůl
Postup Jehněčí s křenem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, premiešame a vložíme na kocky nakrájané mäso. Krátko orestujeme. Pridáme rascu, prelisovaný cesnak, zázvor a osolíme. Podlejeme vriacou vodou a dusíme do polomäkka.
Potom vložíme narezanú pečeň (játra) a dusíme ešte 10 minút. Odkryté vydusíme na tuk, zaprášime múkou a za stáleho miešania opražíme. Podlejeme vriacou vodou, pridáme majoránku a povaríme 10 minút.
Na tanieri posypeme čerstvým strúhaným chrenom. Podávame s chlebom.