Tvarohová bábovka s kandovaným pomerančem (citronem)

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g měkkého tvarohu
3 vejce
200 g másla (hery)
200 g cukru krupice (lze ubrat)
1 vanilkový cukr
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
120 g strouhaných jablek
60 g kandované pomerančové kůry (nebo citronové), drobně nasekané
1 lžička pomerančové (citronové) kůry, čerstvě nastrouhané

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme tvaroh, hrubě nastrouhané velké jablko (cca 120 g), rozpuštěný vlažný tuk, pomerančovou nebo citronovou čerstvě nastrouhanou kůru a nasekanou pomerančovou nebo citronovou kandovanou kůru.

  2. Vše dobře promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

  3. Těsto dáme do připravené vymazané a vysypané bábovkové formy. Dáme péct na 170 stupňů na cca 50-60 minut dorůžova, vyzkoušíme špejlí.

  4. Po vychladnutí a před podáváním můžeme pocukrovat nebo pocákat citronovou či pomerančovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!