Tvarohová bábovka s kandovaným pomerančem (citronem)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g měkkého tvarohu
- 3 vejce
- 200 g másla (hery)
- 200 g cukru krupice (lze ubrat)
- 1 vanilkový cukr
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 120 g strouhaných jablek
- 60 g kandované pomerančové kůry (nebo citronové), drobně nasekané
- 1 lžička pomerančové (citronové) kůry, čerstvě nastrouhané
Postup Tvarohová bábovka s kandovaným pomerančem (citronem)
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme tvaroh, hrubě nastrouhané velké jablko (cca 120 g), rozpuštěný vlažný tuk, pomerančovou nebo citronovou čerstvě nastrouhanou kůru a nasekanou pomerančovou nebo citronovou kandovanou kůru.
Vše dobře promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto dáme do připravené vymazané a vysypané bábovkové formy. Dáme péct na 170 stupňů na cca 50-60 minut dorůžova, vyzkoušíme špejlí.
Po vychladnutí a před podáváním můžeme pocukrovat nebo pocákat citronovou či pomerančovou polevou.