Soparnik

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g hladké mouky (já jsem 1/4 nahradila celozrnnou špaldovou)
350 ml vody
1/2 čajové lžičky soli
5 lžic olivového oleje
svazek jarní cibulky
4 stroužky česneku
2 stroužky česneku na posypání koláče
hrst listové petrželky
0,5 kg mangoldu nebo listového špenátu
200 g čerstvého sýra
sůl
pepř
olivový olej
hrst sekaných loupaných mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vody, soli a oleje vypracujte pružné těsto, které rozdělte na dva díly a nechte 15 minut odpočívat.

  2. Mangold nebo špenát očistěte, odstraňte větší řapíky a nakrájejte na nudličky. Nakrájené listy smíchejte s usekanou petrželkou, drceným česnekem, jarní cibulkou nakrájenou na kolečka a sýrem. Osolte a opepřete dle chuti.

  3. Jeden plát těsta rozválejte na placku větší než je plech. na které budete péct. Položte na pečící papír a na těsto rozprostřete zeleninovou směs. Překryjte druhou plackou těsta a okraje pevně zaviňte dovnitř, Nechte péci při teplotě 180°C cca 20-30 minut.

  4. Upečený koláč bohatě potřete olivovým olejem a posypte sekanými mandlemi a česnekem. Chutná výborně teplý i studený


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy