Slepovaná srdíčka
Recepty, CukrovíSuroviny
- 250 g hladké mouky
- 130 g másla
- 1 KL kypřícího prášku do pečiva
- 2 PL mléka
- 2 žloutky
- 1 KL mleté kávy
- 80 g cukru moučky
- 100 g vlašských ořechů mletých
- med k slepování
- skořicový cukr na ozdobení
Postup Slepovaná srdíčka
Postup přípravy receptu
-
Smíchejte hladkou mouku, máslo, žloutky, prášek do pečiva, mletou kávu, cukr moučku, mleté vlašské ořechy a mléko. Vypracujte hladké těsto a nechte 2 hodiny odpočinout v lednici. Těsto rozválejte a vykrajujte z něj formičkou srdíčka.
Troubu předehřejte na 180 °C, cukroví vyskládejte na plech a pečte 10 minut. Polovinu ještě teplých srdíček dozdobte skořicovým cukrem. Po vychladnutí pocukrované kousky s nepocukrovanými slepujte kapkou medu.