Jemná bramborová kaše s ricottou a pórkem
Recepty, PřílohySuroviny
- 500-600 g brambor
- 1 pórek nebo na půl s jarní cibulkou
- 2 lžíce ricotty - cca 1/2 kelímku
- 2 lžíce másla
- 100-150 ml horkého mléka
- sůl
Postup Jemná bramborová kaše s ricottou a pórkem
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Mezitím nakrájíme pórek na tenká kolečka.1 lžíci másla rozehřejeme a pórek, (trochu odebereme na ozdobu), krátce podusíme. Uvařené brambory scedíme, malinko vody necháme na dně.
Do horkých brambor přidáme podušený pórek, ricottu, mléko a druhou lžíci másla. Společně vyšleháme dohladka. Mléko přiléváme postupně podle potřeby, podle toho, jakou chceme mít konzistenci. Kaše je hodně jemná a chutná.