Krémová květáková polévka s mangoldem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 středně velkého květáku
- 1 brambor
- 125 ml smetany
- 10 listů mangoldu
- hrst vyloupaného hrášku
- sůl
- špetka muškátového oříšku a bílého pepře
- lžíce másla
Postup Krémová květáková polévka s mangoldem
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebraný na růžičky a brambor nakrájený na kostičky uvaříte do měkka v osolené vodě. Uvařenou zeleninu i s vývarem rozmixujete a zjemníme smetanou.
Z omytého mangoldu vykrájíte řapíky (u mladého to dělat nemusíte) a listy nasekáte na jemné kousky. Na pánvičce rozpustíte máslo, na kterém restujete mangold a hrášek, dokud se všechna voda, kterou mangold pustí, nevypaří. Restovanou zeleninu vmícháte do polévky a ochutíte dle potřeby solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Polévku podávejte s krutony, nebo opečenou bagetou.