Krémová květáková polévka s mangoldem

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 středně velkého květáku
1 brambor
125 ml smetany
10 listů mangoldu
hrst vyloupaného hrášku
sůl
špetka muškátového oříšku a bílého pepře
lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebraný na růžičky a brambor nakrájený na kostičky uvaříte do měkka v osolené vodě. Uvařenou zeleninu i s vývarem rozmixujete a zjemníme smetanou.

  2. Z omytého mangoldu vykrájíte řapíky (u mladého to dělat nemusíte) a listy nasekáte na jemné kousky. Na pánvičce rozpustíte máslo, na kterém restujete mangold a hrášek, dokud se všechna voda, kterou mangold pustí, nevypaří. Restovanou zeleninu vmícháte do polévky a ochutíte dle potřeby solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  3. Polévku podávejte s krutony, nebo opečenou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!