Chlebové bulky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 750 g Chlebové směsi celozrnné
- přibližně 300 ml vody
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžíce kmínu do těsta + 1/2 lžíce na posypání
- lžíce oleje
Postup Chlebové bulky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny vložíme do domácí pekárny, program Těsto. Necháme těsto pouze umíchat, vodu či mouku přidáváme, aby těsto bylo měkké, kompaktní a nelepilo se na stěny pekárny.
Z těsta vyválíme asi 10 ks bulek, housek ap. Bulky dáme na plech s pečícím papírem, necháme vykynout přibližně 3/4 hodiny. Po vykynutí potřeme vodou, posypeme hrubou solí, pokmínujeme.
Troubu vyhřejeme na 200 °C, vložíme bulky, snížíme na 180 °C, pečeme cca 25 minut.