Chlebové bulky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

750 g Chlebové směsi celozrnné
přibližně 300 ml vody
1/2 lžičky soli
1/2 lžíce kmínu do těsta + 1/2 lžíce na posypání
lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny vložíme do domácí pekárny, program Těsto. Necháme těsto pouze umíchat, vodu či mouku přidáváme, aby těsto bylo měkké, kompaktní a nelepilo se na stěny pekárny.

  2. Z těsta vyválíme asi 10 ks bulek, housek ap. Bulky dáme na plech s pečícím papírem, necháme vykynout přibližně 3/4 hodiny. Po vykynutí potřeme vodou, posypeme hrubou solí, pokmínujeme.

  3. Troubu vyhřejeme na 200 °C, vložíme bulky, snížíme na 180 °C, pečeme cca 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!