Pohankové placičky s mangoldem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 hrnek neloupané pohanky
- 3 vejce
- 100 g parmazánu
- 750 g mangoldu
- 4 stroužky česneku
- 1 střední cibule (můžete použít i svazek jarní cibulky)
- kůra z 1 bio citronu
- sůl
- pepř
- olej
Postup Pohankové placičky s mangoldem
Postup přípravy receptu
-
Pohanku zalijte dvojnásobným množstvím vody a nechte 30 min bobtnat.
Nabobtnanou pohanku vařte 5 min ve zbývající vodě a poté nechte pod pokličkou dojít.
Mangold omyjte, ze starších listů vykrájejte řapíky. Listy nakrájejte na nudličky a společně s cibulí a česnekem restujte na oleji. Mangold pustí vodu, proto ho restujte tak dlouho, dokud se voda nevyvaří.
Z bílků ušlehejte pevný sníh.
Pohanku smíchejte s opečeným mangoldem, žloutky a jemně nastrouhaným parmazánem.
Do směsi lehce přimíchejte sníh a přidejte citronovou kůru, sůl a pepř dle chuti.
Placičky smažte na oleji, nebo můžete péct v troubě na pečícím papíře. Já jsem je pekla pánvi na venkovním grilu a proto je mám trochu jako mouřeníny. Na chuti ji to ale nic neubralo, ba naopak. Podávejte s dipem z jogurtu nebo kozího sýra.