Pohankové placičky s mangoldem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek neloupané pohanky
3 vejce
100 g parmazánu
750 g mangoldu
4 stroužky česneku
1 střední cibule (můžete použít i svazek jarní cibulky)
kůra z 1 bio citronu
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku zalijte dvojnásobným množstvím vody a nechte 30 min bobtnat.

  2. Nabobtnanou pohanku vařte 5 min ve zbývající vodě a poté nechte pod pokličkou dojít.

  3. Mangold omyjte, ze starších listů vykrájejte řapíky. Listy nakrájejte na nudličky a společně s cibulí a česnekem restujte na oleji. Mangold pustí vodu, proto ho restujte tak dlouho, dokud se voda nevyvaří.

  4. Z bílků ušlehejte pevný sníh.

  5. Pohanku smíchejte s opečeným mangoldem, žloutky a jemně nastrouhaným parmazánem.

  6. Do směsi lehce přimíchejte sníh a přidejte citronovou kůru, sůl a pepř dle chuti.

  7. Placičky smažte na oleji, nebo můžete péct v troubě na pečícím papíře. Já jsem je pekla pánvi na venkovním grilu a proto je mám trochu jako mouřeníny. Na chuti ji to ale nic neubralo, ba naopak. Podávejte s dipem z jogurtu nebo kozího sýra.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!