Špagetová dýně s játrovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 špagetová dýně
400 g jater (měla jsem jehněčí, ale lze použít i vepřová)
cca 250 ml mléka
1 cibule
1 lžička koření sumah
olej
sůl
bílý pepř
několik snítek tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 10-15 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujememe (vydlabeme vidličkou špagety). 700 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.

  2. Na oleji oretujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kocky narezanú pečeň, sumah a opäť krátko orestujeme. Zalejeme mliekom a 10 minút povaríme.

  3. Rozmixujeme, osolíme, okoreníme a necháme ešte 5 min povariť. Omáčka sa ničím nezahusťuje, ak je veľmi hustá po rozmixovaní, pridáme opatrne mlieko a necháme ešte prevrieť.

  4. Na taniere rozložíme teplú špagetovú dyňu, prelejeme omáčkou a posypeme tymiánovými lístkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!