Špagetová dýně s brynzovou omáčkou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 špagetová dýně (použijeme cca 700 g vařené)
- 200 g brynzy
- 1 červená cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 2-2,5 dl mléka
- olej
- několik snítek čerstvého oregana
Postup Špagetová dýně s brynzovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 15-20 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujememe (vydlabeme vidličkou špagety). 700 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.
Na omáčku opražíme na oleji na polkolieska nakrájanú cibuľu, zasypeme múkou a rýchlo orestujeme. Zalejeme mliekom a privedieme k varu. Povaríme na slabom ohni asi 10 minút.
Potom do omáčky rozdrobíme bryndzu a za stáleho miešania ju rozpustíme. Zbytočne nevaríme, len na slabom plameni bryndzu rozpustíme.
Teplú špagetovú tekvicu dáme na taniere, prelejem omáčkou a posypeme lístkami oregana.