Houbové sabdží

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

40 dkg brambor
40 dkg hub (já použil žampiony)
pórek dle chuti
1 lžíce rajského protlaku
karí
koriandr
kmín
hořčičné semínko
kurkuma
červená paprika
zázvor
chilli
sůl
máslo nebo ghí
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. V rozpáleném ghí nejprve osmahneme nakrájené houby, samozřejmě na mírném ohni. Houby potom vyndáme a v tomtéž osmahneme mleté hořčičné semínko, mletý koriandr, mletý zázvor, mletou papriku, mleté karí a mletý kmín (já doporučuji půl lžičky ode všeho).

  2. Po chvíli přidáme pórek s troškou vody. Pak vložíme pokrájené syrové brambory. Po 3 minutách přidáme chilli (přiměřeně, přiměřeně), rajský protlak a již připravené restované houby.

  3. Občas mícháme a dle potřeby přidáváme po lžičkách vodu. Dusíme do změknutí. Při podávání je dobré na hotovou zeleninu nakapat citrónovou šťávu, aby vynikla její přirozená chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!