Houbové sabdží
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 40 dkg brambor
- 40 dkg hub (já použil žampiony)
- pórek dle chuti
- 1 lžíce rajského protlaku
- karí
- koriandr
- kmín
- hořčičné semínko
- kurkuma
- červená paprika
- zázvor
- chilli
- sůl
- máslo nebo ghí
- citronová šťáva
Postup Houbové sabdží
Postup přípravy receptu
-
V rozpáleném ghí nejprve osmahneme nakrájené houby, samozřejmě na mírném ohni. Houby potom vyndáme a v tomtéž osmahneme mleté hořčičné semínko, mletý koriandr, mletý zázvor, mletou papriku, mleté karí a mletý kmín (já doporučuji půl lžičky ode všeho).
Po chvíli přidáme pórek s troškou vody. Pak vložíme pokrájené syrové brambory. Po 3 minutách přidáme chilli (přiměřeně, přiměřeně), rajský protlak a již připravené restované houby.
Občas mícháme a dle potřeby přidáváme po lžičkách vodu. Dusíme do změknutí. Při podávání je dobré na hotovou zeleninu nakapat citrónovou šťávu, aby vynikla její přirozená chuť.