Marinované vepřové plátky v pálence

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřových plátků
vodu na podlití
1 polévková lžíce oleje
Marináda:
100 ml oleje
1 kávová lžička soli
1 kávová lžička čerstvě mletého barevného pepře
1 malý panák třešňové pálenky (ETTER)

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si dáme olej, sůl, pálenku, nameleme pepř a vidličkou pořádně zamícháme. Plátky masa lehce naklepeme a na 24 hodin naložíme do marinády.

  2. Na pánev dáme rozpálit olej a plátky masa z obou stran opečeme, přidáme marinádu, podlijeme vodou, zmírníme oheň a pod poklicí dusíme do měkka. Maso podléváme a obracíme.

  3. Hotové přelijeme šťávou z masa, podáváme s bramborem nebo salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!