Kuřecí játra po mexicku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater (můžete použít i krůtí, kachní nebo králičí)
1 větší cibule
1 plechovka drcených rajčat (já používám malou sklenku zavařených domácích)
2 řapíky celeru
1 červená paprika
1 plechovka červených fazolí (samozřejmě můžete použít čerstvé, předem uvařené)
1 malá plechovka kukuřice (sterilované)
koření:
Fajitas
(já používám na mexická jídla směs Fajitas kdo nemá nevadí)
špetka sladké papriky
chilli
římský kmín
mletý koriandr
2 stroužky česneku
koriandr (kdo holduje čerstvému samozřejmě přidá)
zelenou petrželku
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Předem všechno potřebné nakrájíme. Játra na kousky, cibuli na jemno, papriku a celer na proužky a česnek posekáme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme játra, osolíme (drůbeží játra můžeme ihned, neztvrdnou) a orestujeme. Přidáme koření (papriku až nakonec) a nakrájenou papriku s celerem. Podlijeme rajčaty a dusíme 15 minut.

  2. Nakonec přidáme prohřát fazole, kukuřici a posekaný česnek. Podle potřeby dochutíme. Podáváme posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou s rýží nebo tortillami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!