Kuře na sezamu po čínsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
1 sklenička bambusových výhonků
2 stroužky česneku
3 lžičky solafixu
sojová omáčka
1 kostka masoxu
olej
2 lžíce sezamu
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa lehce naklepeme, nakrájíme na tři proužky, ty znovu trochu poklepeme, osolíme, nakrájíme na nudličky, obalíme lehce v solafixu a dáme do fritézy na 170 °C, dokud nebudou kousky růžové, cca 7 min.

  2. Mezitím na lžíci oleje orestujeme bambusové výhonky a sezam. Podlijeme asi 700 ml vody, přidáme masox, nastrouhaný stroužek česneku a necháme chvilku probublávat.

  3. Maso odstavíme a necháme okapat. Zatím si v trošce vody rozmícháme solafix a přilijeme do směsi. Až směs začne houstnout, přidáme druhý stroužek česneku a maso - maso se pravděpodobně slepilo k sobě, stačí od sebe kousky odtrhat.

  4. Necháme chvilku probublat a můžeme podávat nejlépe s rýži, popřípadě s rýžovými nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!