Kuře na sezamu po čínsku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 sklenička bambusových výhonků
- 2 stroužky česneku
- 3 lžičky solafixu
- sojová omáčka
- 1 kostka masoxu
- olej
- 2 lžíce sezamu
- sůl
- voda
Postup Kuře na sezamu po čínsku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa lehce naklepeme, nakrájíme na tři proužky, ty znovu trochu poklepeme, osolíme, nakrájíme na nudličky, obalíme lehce v solafixu a dáme do fritézy na 170 °C, dokud nebudou kousky růžové, cca 7 min.
Mezitím na lžíci oleje orestujeme bambusové výhonky a sezam. Podlijeme asi 700 ml vody, přidáme masox, nastrouhaný stroužek česneku a necháme chvilku probublávat.
Maso odstavíme a necháme okapat. Zatím si v trošce vody rozmícháme solafix a přilijeme do směsi. Až směs začne houstnout, přidáme druhý stroužek česneku a maso - maso se pravděpodobně slepilo k sobě, stačí od sebe kousky odtrhat.
Necháme chvilku probublat a můžeme podávat nejlépe s rýži, popřípadě s rýžovými nudlemi.