Ořechové šlehačkové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 vajec
- 20 dkg cukru
- 1 vanilkový cukr
- 200 ml vlažné vody
- 5 polévkové lžíce oleje
- 10 dkg mletých ořechů
- 12,5 dkg hladké mouky
- 12,5 dkg polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- Pařížská šlehačka:
- 2 smetany 33%
- 2 čokolády na vaření
- Šlehačková náplň:
- 1 pomazánkové máslo bez příchutě
- 1 smetana 33%
- 4 polévkové lžíce mletého cukru
- Dále:
- světlé BEBE sušenky
- Granko na posypání moučníku
- Nutella
Postup Ořechové šlehačkové řezy
Postup přípravy receptu
-
Den dopředu si připravíme pařížskou šlehačku.
Smetany svaříme společně s čokoládami (vaříme asi 1 minutu), pak odstavíme, necháme vychladit a pak dáme na noc do lednice.
Druhý den si upečeme piškot. Žloutky vyšleháme s oběma cukry a olejem do pěny, pak pomalu přiléváme vodu, přidáme smíchané mouky s ořechy a prdopeč a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Piškot upečeme při 160°C asi 20-25 minut. Necháme ho vychladnout a celý piškot potřeme nutellou.
Na piškot natřeme vyšlehanou pařížskou šlehačku a poklademe BE-BE sušenkami.
Teď si vyšleháme pomazánkové máslo se smetanou a s cukrem do krému, který natřeme na BE-BE sušenky. Uhladíme, ozdobíme zoubkovou stěrkou a celý moučník posypeme Grankem.
Dáme na noc do lednice a pak krájíme řezy.