Rychlé ragú s hříbky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

250 g mletého vepřového masa
200 g uzeného bůčku
200 g hřibů nebo jiných hub (žampiony, hlíva apod.)
sladká červená paprika popř. uzená
4 kuličky jalovce
pár snítek tymiánu
1 stroužek česneku
1 cibule
worcester
olej
sůl
na podlití vývar nebo červené víno popř. pouze voda

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme k ní pokrájený uzený bůček, necháme trošku opéct a pustit šťávu.

  2. Poté vložíme mleté maso, oddělíme, aby se nám nevytvořily hrudky a také opečeme. Posypeme paprikou, přidáme jalovec a tymián a trochu podlijeme, buď vodou nebo vývarem (popř. červeným vínem).

  3. Asi po 10 minutách dušení přidáme pokrájené houby a vše dusíme do měkka. Nakonec přidáme nasekaný česnek a podle potřeby zahustíme.

  4. Vaříme ještě asi 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!