Rychlé ragú s hříbky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 250 g mletého vepřového masa
- 200 g uzeného bůčku
- 200 g hřibů nebo jiných hub (žampiony, hlíva apod.)
- sladká červená paprika popř. uzená
- 4 kuličky jalovce
- pár snítek tymiánu
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- worcester
- olej
- sůl
- na podlití vývar nebo červené víno popř. pouze voda
Postup Rychlé ragú s hříbky
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme k ní pokrájený uzený bůček, necháme trošku opéct a pustit šťávu.
Poté vložíme mleté maso, oddělíme, aby se nám nevytvořily hrudky a také opečeme. Posypeme paprikou, přidáme jalovec a tymián a trochu podlijeme, buď vodou nebo vývarem (popř. červeným vínem).
Asi po 10 minutách dušení přidáme pokrájené houby a vše dusíme do měkka. Nakonec přidáme nasekaný česnek a podle potřeby zahustíme.
Vaříme ještě asi 5 minut.