Kuře pečené na brusinkovém zelí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
- koření na kuře nebo sůl
- sladká mletá paprika
- 1/2 menší hlávky zelí
- 3 polévkové lžíce brusinkového kompotu nebo
- 100 g sušených brusinek
- 1 velké kyselejší jablko
- 1 cibule
- sůl
- 1 čerstvá chilli paprička nebo trochu mletého chilli (nemusí být, ale kdo má rád malinko pálivé, nebude litovat:-)
- bílé víno
- voda
- kuřecí vývar na podlévání
Postup Kuře pečené na brusinkovém zelí
Postup přípravy receptu
-
Hlávkové zelí nakrájíme na tenké nudličky nebo menší čtverečky.
Dáme do pekáče, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, oloupané a na plátky nakrájené jablko a brusinkový kompot nebo sušené brusinky. Osolíme, přidáme nasekanou papričku a rukou promícháme.
Navrch položíme okořeněné porce kuřete, mírně podlijeme vínem, popř. vodou nebo kuřecím vývarem a pečeme na 170°C (horkovzduch), dokud kuřátko nezíská krásně zlatavou barvu. Během pečení kontrolujeme, případně podle potřeby doléváme tekutinu, aby se zelí nezačalo připalovat a abychom ve finále měli dostatek šťávy na přelévání jednotlivých porcí. Podáváme s bramborem, bramborovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.