Špagetová dýně s rajčatovo-smetanovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 špagetová dýně
olej
1 malá cibule
750 ml zeleninového vývaru (může být i z kostky)
500 ml rajčatové passaty (husté pyré)
2 bobkové listy
sůl
pepř
1,5 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění
100 ml (rostlinné) smetany
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Špagetovou dýni přepůlíme, zbavíme semínek a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme doměkka (záleží na velikosti a stáří dýně, trvá to 20-40 minut). Upečenou dýni pomocí vidličky vyšpagetujeme“, vlákna se sama krásně oddělí.

  2. Na troše oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Zalijeme ji vývarem, přidáme passatu a bobkový list, osolíme a opepříme. Prováříme asi 10 minut, poté vyjmeme bobkový list a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Za stálého míchání ještě 5 minut povaříme.

  3. Na závěr vmícháme smetanu a dochutíme podle potřeby solí a cukrem. Hotovou omáčkou přelijeme dýňové špagety a ozdobíme zelenými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!