Citronovník malinový
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 3 vejce
- 200 g cukru
- 125 ml oleje
- 200 g bílého jogurtu
- (citronová kůra a šťáva) z 1 citronu
- Kvalitní malinový džem
- Poleva:
- 150 g cukru moučka
- 20 g másla
- šťáva z 0,5 citronu (max 1 citronu)
Postup Citronovník malinový
Postup přípravy receptu
-
Na korpus si vyšleháme vejce s cukrem do pěny, zašleháme olej, jogurt a citronovou šťávu a kůru.
Poté do směsi zamícháme mouku s práškem do pečiva.
Těsto nalijeme do dortové formy a upečeme na 180 stupňů dozlatova, cca 30 minut, zkusíme špejlí, zda je korpus hotový.
Dort necháme zcela vychladnout, poté ho rozkrojíme na půl a promažeme malinovým džemem a přiklopíme.
Celý povrch poté pomažeme polevou, na kterou jsme si vyšlehali změklé máslo s cukrem a citronovou šťávou - tu přiléváme postupně do konzistence ne příliš řídké polevy.
Necháme uležet v lednici alespoň 12 hodin, poleva se krásně vsákne do korpusu a zcela ztuhne.