Polévka hokaido (Dělená strava podle LK - Kytky + zelenina)
Recepty, PolévkySuroviny
- malá dýně hokkaido
- cibule
- 2 lžíce olivového nebo řepkového oleje
- 2 cm kořene zázvoru
- sůl, pepř
- chilli
- Miso světlé 2-3 lžíce
Postup Polévka hokaido (Dělená strava podle LK - Kytky + zelenina)
Postup přípravy receptu
-
Dýni nakrájím na plátky cca 1 cm silné, pokladu na plech na pečící papír, osolím, opepřím, zakápnu olejem a peču na 200°C asi 20 minut, nebo do zrůžovění.
Mezitím na oleji orestuji cibuli, zaliji vodou, přidám opečenou dýni, oloupaný nastrouhaný zázvor, špetku chilli a vařím cca 20 minut. Přidám Miso, nechám zabublat, odstavím, tyčákem rozmixuji a mám hotovo.