Polévka hokaido (Dělená strava podle LK - Kytky + zelenina)

Recepty, Polévky

Suroviny

malá dýně hokkaido
cibule
2 lžíce olivového nebo řepkového oleje
2 cm kořene zázvoru
sůl, pepř
chilli
Miso světlé 2-3 lžíce

Postup přípravy receptu

  1. Dýni nakrájím na plátky cca 1 cm silné, pokladu na plech na pečící papír, osolím, opepřím, zakápnu olejem a peču na 200°C asi 20 minut, nebo do zrůžovění.

  2. Mezitím na oleji orestuji cibuli, zaliji vodou, přidám opečenou dýni, oloupaný nastrouhaný zázvor, špetku chilli a vařím cca 20 minut. Přidám Miso, nechám zabublat, odstavím, tyčákem rozmixuji a mám hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!