Rybí filety v parmazánovo-bramborovém kabátku

Recepty, Ryby

Suroviny

800 g mořské ryby (chlazených filetů)
1 citrón
150 g hladké mouky
450 g oloupaných brambor
150 g Parmazánu nebo sýru Grand Moravia
2-3 vejce
hořčice
sůl
mletý bílý pepř
sušený medvědí česnek
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, které pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, prosypeme petrželkou, medvědím česnekem a necháme v chladu asi 30 minut naložené.

  2. Brambory nastrouháme nahrubo, necháme cca 15 minut odstát a poté z nich vymačkáme tekutinu.

  3. Vejce smícháme s hladkou moukou, se sýrem a nakonec přidáme nastrouhané brambory, zbavené tekutiny a řádně zamícháme.

  4. Porce rybích filetů obalujeme v tomto těstíčku a zprudka smažíme na pánvi na rozpáleném oleji do zlatova. Pokud nám náhodou zůstaně ještě těstíčko, uděláme z něj jen samotný sýrový bramboráček. Podáváme buď s bramborem nebo s opečeným pórkem nebo jen se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!