Rybí filety v parmazánovo-bramborovém kabátku
Recepty, RybySuroviny
- 800 g mořské ryby (chlazených filetů)
- 1 citrón
- 150 g hladké mouky
- 450 g oloupaných brambor
- 150 g Parmazánu nebo sýru Grand Moravia
- 2-3 vejce
- hořčice
- sůl
- mletý bílý pepř
- sušený medvědí česnek
- olej na smažení
Postup Rybí filety v parmazánovo-bramborovém kabátku
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, které pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, prosypeme petrželkou, medvědím česnekem a necháme v chladu asi 30 minut naložené.
Brambory nastrouháme nahrubo, necháme cca 15 minut odstát a poté z nich vymačkáme tekutinu.
Vejce smícháme s hladkou moukou, se sýrem a nakonec přidáme nastrouhané brambory, zbavené tekutiny a řádně zamícháme.
Porce rybích filetů obalujeme v tomto těstíčku a zprudka smažíme na pánvi na rozpáleném oleji do zlatova. Pokud nám náhodou zůstaně ještě těstíčko, uděláme z něj jen samotný sýrový bramboráček. Podáváme buď s bramborem nebo s opečeným pórkem nebo jen se salátem.