Grilované pak choi (bok choy) s asijskou zálivkou

Recepty, Saláty

Suroviny

2 zelí pak choi
sezamový olej
sezam na posypání
Na zálivku:
1 KL sezamového oleje
1 KL nastrouhaného zázvoru
2 stroužky jemně nasekaného česneku
1 PL sójové omáčky
2 PL vody
1 KL třtinového cukru nebo medu
šťáva z 1/2 limetky
chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Zelí rozkrojíme na poloviny tak, aby nám drželo pohromadě, nevykrajujeme košťál. Přivedeme v hrnci k varu vodu a zelí do ní ponoříme. Stačí jen krátce (max. 2 minuty) blanšírovat. Vyjmeme do ledové vody a necháme v ní zchladnout.

  2. Vyjmeme a důkladně osušíme. V kastrůlku na oleji restujeme zázvor s česnekem, přilijeme rybí nebo sójovou omáčku, vodu, vysypeme cukr a posekanou chilli papričku a provaříme. Dochutíme limetkovou šťávou.

  3. Zelí dáme na olej na grilovací pánev nejprve řeznou plochou na gril a když se nám vytvoří hnědé mřížky, otočíme na druhou stranu.

  4. Servírujeme řeznou plochou nahoru, aby se mezery mezi listy vyplnily zálivkou a posypeme sezamem (můžeme ho nasucho opražit). Já jsem k tomu měla vajíčko, ale nemusí být;-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!