Grilované pak choi (bok choy) s asijskou zálivkou
Recepty, SalátySuroviny
- 2 zelí pak choi
- sezamový olej
- sezam na posypání
- Na zálivku:
- 1 KL sezamového oleje
- 1 KL nastrouhaného zázvoru
- 2 stroužky jemně nasekaného česneku
- 1 PL sójové omáčky
- 2 PL vody
- 1 KL třtinového cukru nebo medu
- šťáva z 1/2 limetky
- chilli paprička
Postup Grilované pak choi (bok choy) s asijskou zálivkou
Postup přípravy receptu
-
Zelí rozkrojíme na poloviny tak, aby nám drželo pohromadě, nevykrajujeme košťál. Přivedeme v hrnci k varu vodu a zelí do ní ponoříme. Stačí jen krátce (max. 2 minuty) blanšírovat. Vyjmeme do ledové vody a necháme v ní zchladnout.
Vyjmeme a důkladně osušíme. V kastrůlku na oleji restujeme zázvor s česnekem, přilijeme rybí nebo sójovou omáčku, vodu, vysypeme cukr a posekanou chilli papričku a provaříme. Dochutíme limetkovou šťávou.
Zelí dáme na olej na grilovací pánev nejprve řeznou plochou na gril a když se nám vytvoří hnědé mřížky, otočíme na druhou stranu.
Servírujeme řeznou plochou nahoru, aby se mezery mezi listy vyplnily zálivkou a posypeme sezamem (můžeme ho nasucho opražit). Já jsem k tomu měla vajíčko, ale nemusí být;-)