Pstruh s citronovým pepřem, na másle - v pánvi

Recepty, Ryby

Suroviny

4 menší pstruzi (1ks-cca 220g)
2 kl soli
2 pl citronového pepře
4 pl citronové šťávy
2 pl oleje
3 cm silný plátek másla
kl=kávová lžička
pl=polévková lžíce

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté pstruhy osušíme, okořeníme zevnitř i zvenku citronovou šťávou, citronovým pepřem a solí. Necháme alespoň půl hodiny v chladu odležet.

  2. Ve velké pánvi necháme na rozehřátém oleji rozpustit máslo, plamen zesílíme a do horkého tuku poklademe pstruhy. 2 minuty prudce osmažíme, plamen ubereme a dále smažíme 5 minut. Poté pstruhy otočíme, opět 2 minuty zprudka opečeme a dalších 5 minut smažíme na slabém plameni. Podáváme s vařenými bramborami, přelité vypečenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!