Jarní brambory
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 0,5 kg brambor nakrájených na menší části
- 1 červená řepa uvařená asi 40 min v tlakovém hrnci v osolené vodě
- 1 vejce uvařené natvrdo
- 1/2 konzervy kukuřice a červené fazole Bonduelle Texas (kukuřice a červené fazole)
- 1 Hermelín
- 2 stroužky česneku smíchané se
- 2 lžícemi olivového oleje na potření brambor
- nať zelené petrželky na ozdobení
Postup Jarní brambory
Postup přípravy receptu
-
Umyté brambory ve slupce nakrájíme na kostky, dáme do pekáče a pečeme asi 3/4 hodiny, ke konci pečení potřeme pastou z utřeného česneku a oleje, úplně nakonec přidáme na kostičky nakrájený Hermelín a necháme roztavit.
Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na bramborovém kráječi, přidáme upečené brambory. Navrch nakrájíme vejce a zelenou petrželku. Můžeme ještě přelít nějakým dresingem dle chuti nebo sladkou chilli omáčkou.