Moo Goo Gai Pan

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 půlky kuřecích prsou, nakrájených na proužky
4 stroužky česneku, prolisované
asi 4 dl vody
1 lžička kukuřičného škrobu
5 lžiček kukuřičného oleje
2 hrsti čerstvých hub, nakrájených
2x bok choy nebo 1x čínské zelí, sekané
2 lžičky cukru
4 lžičky sojové omáčky
1 jarní cibulka, nakrájená
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. V misce promíchat kuře se solí a pepřem, lisovaným česnekem a kukuřičným škrobem.

  2. V kukuřičném oleji ve woku zprudka osmažit připravené maso asi 2 minuty.

  3. Přidat houby, bok choy, cukr a sójovou omáčku, dobře promíchat. Přidat podle potřeby vodu. Zakrýt a dusit asi 6 minut, nebo dokud není kuře řádně upraveno.

  4. Na závěr přidat jarní cibulku. Smažit asi 1 minutu a jednou dvakrát prohodit. Podávat horké s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!