Výborná rajská omáčka
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřové kýty
- 1 rajský protlak
- 1 cibule
- 500g pasírovaných rajčat
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- cukr
- bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- smetana (nemusí být)
- lžíce hladké mouky
- máslo
Postup Výborná rajská omáčka
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme máslo a maso opečeme z obou stran. Maso vyndáme, do hrnce vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme osmažit.
Přidáme rajský protlak, vložíme zpátky maso, osolíme, opepříme a zasypeme lžící hladké mouky, chvilku restujeme, zalijeme vodou (nebo vývarem pokud máme).
Přidáme pasírovaná rajčata, 2 bobkové listy, nové koření a necháme vařit 45 minut.
Maso, bobkový list a nové koření vyndáme a omáčku rozmixujeme. Dle chuti osolíme, opepříme a můžeme zjemnit smetanou. Pokud chceme rajskou sladší, můžeme přidat cukr, kyselosti dosáhnete šťávou z citronu.
Rajskou podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.