Výborná rajská omáčka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové kýty
1 rajský protlak
1 cibule
500g pasírovaných rajčat
sůl
čerstvě mletý pepř
cukr
bobkový list
3 kuličky nového koření
smetana (nemusí být)
lžíce hladké mouky
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme máslo a maso opečeme z obou stran. Maso vyndáme, do hrnce vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme osmažit.

  2. Přidáme rajský protlak, vložíme zpátky maso, osolíme, opepříme a zasypeme lžící hladké mouky, chvilku restujeme, zalijeme vodou (nebo vývarem pokud máme).

  3. Přidáme pasírovaná rajčata, 2 bobkové listy, nové koření a necháme vařit 45 minut.

  4. Maso, bobkový list a nové koření vyndáme a omáčku rozmixujeme. Dle chuti osolíme, opepříme a můžeme zjemnit smetanou. Pokud chceme rajskou sladší, můžeme přidat cukr, kyselosti dosáhnete šťávou z citronu.

  5. Rajskou podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!