Grilovaný Hermelín s červenou řepou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

hermelín (použila jsem sedlčanský figura)
1 stroužek česneku
1 bulva červené řepy
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
hrst rukoly

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu očistíme, omyjeme, vaříme v osolené vodě cca 25 minut (dle velikosti bulvy). Necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.

  2. Hermelín lehce opepříme, osolíme, položíme na něj plátky česneku. Dáme péct v alobalu na 10 minut na 220 stupňů. Poté rozbalíme a necháme zapéct cca 1 až 2 minuty pod grilem.

  3. Plátky řepy vyskládáme na talíř, lehce osolíme a opepříme. Položíme horký Hermelín, nahoru dáme opranou rukolu a zakápneme olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!