Kuřecí prsa v jogurtu s bramborou, pečenou v alobalu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsa
- 3 větší brambory
- 1 velký bílý selský jogurt
- snítka tymiánu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 stroužek česneku
- pažitka
- sušené oregáno a bazalka
- máslo
Postup Kuřecí prsa v jogurtu s bramborou, pečenou v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Troubu zapneme na 220 stupňů. Každou bramboru společně s tymiánem a trochou soli zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby. Brambory pečeme cca 45 minut do změknutí.
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a rozkrojíme na plátky. Lehce osolíme, opepříme, přidáme sušené oregáno a bazalku a celé potřeme bílým jogurtem. Zabalíme do alobalu (2 vrstvy) a dáme péct na 20-25 minut do trouby. Po 15 minutách alobal rozděláme a dáme na kuřecí prso ždibek másla a již necháme otevřené.
Mezitím připravíme česnekový dip na bramboru. Do misky dáme bílý jogurt (můžeme použít i zakysanou smetanu), prolisujeme česnek, opepříme, promícháme a dáme vychladit.
Brambory rozbalíme a střed zmáčkneme a uděláme důlek. Do něj dáme česnekový dip a posypeme pažitkou. Kuřecí maso dáme na talíř k bramboře a polijeme vypečenou šťávou z alobalu.