Kuřecí prsa v jogurtu s bramborou, pečenou v alobalu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa
3 větší brambory
1 velký bílý selský jogurt
snítka tymiánu
sůl
čerstvě mletý pepř
1 stroužek česneku
pažitka
sušené oregáno a bazalka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zapneme na 220 stupňů. Každou bramboru společně s tymiánem a trochou soli zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby. Brambory pečeme cca 45 minut do změknutí.

  2. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a rozkrojíme na plátky. Lehce osolíme, opepříme, přidáme sušené oregáno a bazalku a celé potřeme bílým jogurtem. Zabalíme do alobalu (2 vrstvy) a dáme péct na 20-25 minut do trouby. Po 15 minutách alobal rozděláme a dáme na kuřecí prso ždibek másla a již necháme otevřené.

  3. Mezitím připravíme česnekový dip na bramboru. Do misky dáme bílý jogurt (můžeme použít i zakysanou smetanu), prolisujeme česnek, opepříme, promícháme a dáme vychladit.

  4. Brambory rozbalíme a střed zmáčkneme a uděláme důlek. Do něj dáme česnekový dip a posypeme pažitkou. Kuřecí maso dáme na talíř k bramboře a polijeme vypečenou šťávou z alobalu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!