Plněná panenka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřová panenka
2 lžíce másla
150 g žampiónů (nakrájených na plátky)
150 g nakrájené klobásy nebo šunky
2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
1 lžička tymiánu
1 vaječný žloutek rozšlehaný
2 plátky slaniny
3 lžíce bílého vína
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V mase vykrojíme 2 podélné řezy po celé délce panenky a paličkou lehce vyklepeme.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmahneme žampióny.

  3. V misce smícháme žloutek, nakrájenou klobásu, žampióny, tymián a petrželku.

  4. Vzniklou směs přeneseme na panenku. Ohrneme konce panenky a panenku srolujeme. Navrch položíme plátky slaniny.

  5. Panenku ovážeme provázkem, položíme do pekáče na alobal a navrch polijeme máslem.

  6. Alobal uzavřeme a pečeme v předehřáté troubě při 180 C asi 30 minut. Alobal otevřeme, maso potřeme Šťávou a pečeme dalších 10 minut. Odstraníme provázek a slaninu a maso nakrájíme na kolejka.

  7. Do pánve nalijeme zbytky Šťávy z alobalu, přilijeme víno a osolíme a opepříme.

  8. Přivedeme k varu a nalijeme na plátky masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!