Vepřová plec s divokým kořením

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

přibližně 0.5 kg plecka
1 cibule
2 větší stroužky česneku
lžíce sádla
malý rajský protlak
3 bobkové listy
4 kulilčky jalovec
4 kuličky celý pepř
4 kuličky nového koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku osmahneme na sádle, přidáme na plátky nakrájený česnek, na kostky nakrájené plecko a lehce promícháme.

  2. Osolíme a přidáme koření. Na mírném ohni necháme dusit, aby maso pustilo šťávu. P

  3. otom přidáme asi 0.75 l vývaru (vody) a necháme vařit až je maso měkké.

  4. Zahustíme moukou s vodou a přidáme rajský protlak. Nejvhodnější přílohou je rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!