Povidlové koláčky z kynutého jogurtového těsta

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky (250 ml)
1 hrnek hladké mouky
150 ml bílého smetanového jogurtu
150 ml mléka
100 ml oleje
30 g droždí
2 lžíce cukru
špetka soli
lžíce rumu
citronová kůra
vejce na potření
povidla
skořice
cukr
drobenka
150 g polohrubé mouky
100 g cukr moučka
100 g máslo
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve do vlažného mléka dáme trochu cukru a droždí a necháme chvíli nakynout.

  2. V míse smícháme všechny přísady na těsto a přidáme kvásek.

  3. Těsto pořádně zamícháme a dáme pod utěrku kynout.

  4. Povidla smícháme se skořicí a cukrem.

  5. Uděláme drobenku - máslo smícháme s cukrem a moukou.

  6. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné kousky, naplníme povidly a zabalíme.

  7. Na plechu do každého uděláme důlek, potřeme vejcem a dáme drobenku.

  8. Chvíli necháme na plechu ještě kynout. Pečeme dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!