Jablkové lívance

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

100 g polohrubé mouky
špetka soli
60 g mandlové mouky
60 g cukru
300 g jemně strouhaných jablek
1/2 balíčku sušeného droždí
1/2 lžičky skořice
250 ml mléka
2 vejce
citronová kůra z půlky citronu
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V míse ušleháme žloutky s cukrem a špetkou soli, pak přidáme vymačkaná nastrouhaná jablka, mouku, mléko, citronovou kůru, skořici, droždí, promícháme a nakonec přidáme sníh a lehce vmícháme. Těsto necháme pod čistou utěrkou asi 30 minut kynout a pak uděláme lívanečky.

  2. Lívanečky podáváme s jablkovým rozvarem nebo jinou zavařeninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!