Jablkové lívance
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 100 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 60 g mandlové mouky
- 60 g cukru
- 300 g jemně strouhaných jablek
- 1/2 balíčku sušeného droždí
- 1/2 lžičky skořice
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- citronová kůra z půlky citronu
- olej na smažení
Postup Jablkové lívance
Postup přípravy receptu
-
V míse ušleháme žloutky s cukrem a špetkou soli, pak přidáme vymačkaná nastrouhaná jablka, mouku, mléko, citronovou kůru, skořici, droždí, promícháme a nakonec přidáme sníh a lehce vmícháme. Těsto necháme pod čistou utěrkou asi 30 minut kynout a pak uděláme lívanečky.
Lívanečky podáváme s jablkovým rozvarem nebo jinou zavařeninou.