Čokoládové muffiny s pomerančem

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
1 pomeranč
3 vejce
300 g moučkového cukru
250 ml slunečnicového oleje
100 g rozpuštěné čokolády na vaření
25 g kakaa
250 g mouky
1,5 lžičky kypřícího prášku
POLEVA:
200 g čokolády na vaření
225 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Propíchněte pomeranč špejlí a vařte přibližně 30 minut. Poté ho celý v kuchyňském robotu rozdrťte na kaši.

  2. Rozmíchejte vejce, cukr a olej. Postupně přidávejte rozmixovaný pomeranč a rozpuštěnou čokoládu. Přidejte kakao, mouku a kypřící prášek. Vše zamíchejte a nalijte do forem.

  3. Pečte na 180°C.

  4. Na vytvoření polevy, zahřejte šlehačku v hrnci a přidejte nalámanou čokoládu. Míchejte dokud nezískáte jednotnou hmotu. Poté nechte vychladnout.

  5. Po vychladnutí potřete nebo ozdobte muffinky polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!