Smetanové lišky v nudlích
Recepty, HoubyPostup Smetanové lišky v nudlích
Postup přípravy receptu
-
Začneme tím, že si dáme vařit široké nudle dle návodu na balení.
Mezitím si dobře opláchneme a od případných nečistot očistíme čerstvé lišky.
Do pánve si dáme rozpustit trochu másla, do kterého dáme špetku mletého kmínu a vložíme lišky. Lehce podusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou ideálně měkké, čehož docílíme za 5 minut. Jakmile jsou lišky hotové a skoro bez šťávy tak je v pánvi podlijeme smetanou a necháme ještě společně projít lehce varem, aby došlo ke spojení lahodných chutí obsažených surovin.
Do pánve přidáme k liškám a smetaně uvařené a okapané široké nudle. Dle potřeby osolíme a vše společně promícháme, čímž omáčka krásně ulpí na nudlích. Promíchané nudle přendáme do hlubokého talíře a necháme si chutnat. Po ochutnání zjistíme, že i z minima ale kvalitních surovin jde připravit pokrm, po jehož ochutnání máte tzv. nebe v hubě“.