Smetanové brambory pana šéfkuchaře

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 kg brambor
1 l smetany 30%
25 g soli
pepř dle chuti
máslo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory nastrouháme na slabé plátky. Ve velké míse smícháme smetanu se solí a pepřem (případně další surovinou), nasypeme nastrouhané brambory a řádně promícháme. Poté směs vyklopíme na máslem vymazaný pekáč, zarovnáme a pečeme v troubě rozpálené na 160°C cca 90 minut.

  2. Dají se jíst hned (a jsou skvělé), ale pokud chceme mít krásný talíř, tak pro oko je nejlepší je nechat ztuhnout a pak krájet třeba na kostičky nebo jiné tvary a pak teprve ohřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!