Kapr Jakuba Krčína pro rožmberský stůl

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety z kapra
4 silné plátky anglické slaniny
sůl
6 šalotek (nebo 1 větší cibule)
4 stroužky česneku (pokrájeného na tenké plátky)
200 ml sladšího červeného vína
400 g žampionů
2 lžičky sardelové pasty
hladká mouka
máslo
olej

Postup přípravy receptu

  1. Filety z kapra nasolíme, jemně opepříme a necháme odležet. Na porce ryby přiložíme stejně velké plátky slaniny a připevníme je párátky.

  2. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a dozlatova orestujeme kolečka šalotky. Přidáme plátky česneku.

  3. Porce kapra protáhneme hladkou moukou a vložíme do pánve s šalotkou a česnekem - kůží dolů. Pečeme dozlatova, obrátíme, opečeme a poté vyjmeme a udržujeme teplé, zabalené do alobalu.

  4. Do výpeku přidáme nakrájené žampiony, prosmahneme, přidáme asi 4 cm sardelové pasty, rozmícháme, přilijeme červené víno a vrátíme porce kapra. Společně dusíme přikryté ještě asi 10 minut. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!