Kapr Jakuba Krčína pro rožmberský stůl
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety z kapra
- 4 silné plátky anglické slaniny
- sůl
- 6 šalotek (nebo 1 větší cibule)
- 4 stroužky česneku (pokrájeného na tenké plátky)
- 200 ml sladšího červeného vína
- 400 g žampionů
- 2 lžičky sardelové pasty
- hladká mouka
- máslo
- olej
Postup Kapr Jakuba Krčína pro rožmberský stůl
Postup přípravy receptu
-
Filety z kapra nasolíme, jemně opepříme a necháme odležet. Na porce ryby přiložíme stejně velké plátky slaniny a připevníme je párátky.
V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a dozlatova orestujeme kolečka šalotky. Přidáme plátky česneku.
Porce kapra protáhneme hladkou moukou a vložíme do pánve s šalotkou a česnekem - kůží dolů. Pečeme dozlatova, obrátíme, opečeme a poté vyjmeme a udržujeme teplé, zabalené do alobalu.
Do výpeku přidáme nakrájené žampiony, prosmahneme, přidáme asi 4 cm sardelové pasty, rozmícháme, přilijeme červené víno a vrátíme porce kapra. Společně dusíme přikryté ještě asi 10 minut. Podáváme s bramborovou kaší.