Bostonské fazole

Recepty, Luštěniny

Suroviny

500 g červených fazolí
250 g uzeného bůčku
3 lžíce dijonské hořčice
4 lžíce javorového sirupu
sůl
1/2 lžičky prášku do pečiva
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme den předem a druhý den slijeme vodu.

  2. Zalijeme čerstvou vodou a na mírné teplotě uvaříme téměř doměkka (na skus).

  3. Při cezení si ponecháme asi 200 ml vývaru z fazolí.

  4. Bůček nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ho, přidáme scezené fazole, hořčici, javorový sirup, dobře osolíme a důkladně promícháme.

  5. Zasypeme práškem do pečiva.

  6. Do zapékací misky vytřené máslem vložíme fazolovou směs, zalijeme vývarem z fazolí a pečeme přikryté v troubě rozehřáté na 200°C asi dvě hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!