Štika na másle, bylinkách a žampionech

Recepty, Ryby

Suroviny

2 velké filety štiky
150 g másla
100 g pokrájené uzené slaniny
sůl
celý kmín
1 omytý citrón
petrželka
jarní cibulka
3-4 hnědé žampiony
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Filety ze štiky omyjeme, osušíme. Posypeme solí a celým kmínem.

  2. Na dno většího pekáčku poklademe pokrájenou slaninu. Na slaninu položíme plátky omytého citronu. Na slaninu a citrony položíme filety ze štiky.

  3. Poklademe plátky másla.Malinko zakápneme vodou a pečeme v rozehřáté troubě. Podléváme výpekem. Ke konci pečení přidáme plátky očištěných hnědých žampionů.

  4. Podlijeme výpekem, přisypeme pokrájené bylinky a pečeme dál do křupavé kůrky štiky. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!