Indická mrkvová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

4 větší očištěné a nastrouhané mrkve
1 hrst hrozinek
1 lžička kari koření
50 ml koňaku nemusí být
1 hustá zakysaná smetana
zeleninový vývar
40 g másla
bílý pepř
citronová šťáva z 1/2 citronu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou a nastrouhnou mrkev si osmažíme na másle, přidáme omyté rozinky, curry a zalijeme vodou se zeleninovým vývarem a vaříme dokud není mrkev dostatečně měkká, až rozvařená.

  2. Dochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí, koňakem a nakonec kysanou smetanou, kterou promícháme, ale už nevaříme.

  3. Můžeme jí také dát kopičku přímo do talíře, každý si to promíchá sám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!