Těstoviny s kysaným zelím a klobásou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g těstoviny vrtule(v suchom stave)
1 000 g zelí kysané
300-400 g dobrá uzená klobása (pikantní kořeněná papriková česneková)
pepř černý mletý
kmín
bobkový list
sůl
2 polévkové lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu vymačkáme, prekrájame a dáme variť v troche vody (len aby bola zakrytá kapusta) na 10 minút spolu s bobkovým listom, korením a rascou, môžeme dať štipku cukru a dosoliť. Rátame však s tým, že korenená a slaná klobása nám zmení výslednú chuť. Potom kapustu scedíme.

  2. Na panvici dáme masť a opekáme na malé kúsky pokrájanú klobásu. Cestoviny uvaríme v slanej vode.

  3. Cestoviny, kapustu a klobásu zmiešame a podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!