Hemenex s chili

Recepty, Minutky

Suroviny

1 lžíce sádla
7 plátků šunky
3 vejce
špetka soli
trocha pepře
špetka ďábelského koření
2 špetky chili koření
špetka koření gyros
1 kyselá okurka

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpálíme sádlo a rozprostřeme šunku tak, aby byla celá pánev pokrytá. Šunku asi 2 minuty smažíme a poté nalijeme vajíčka. Hned poté (když jsou vejce tekutá) osolíme, opepříme a okořeníme.

  2. Necháme asi 5 minut smažit a přitom kontrolujeme, aby se nám hemenex nepřipálil. Když jsou vejce (skoro) tuhá, dáme hemenex na talíř a ozdobíme nakrájenou okurkou. Podáváme nejlépe s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!