Smaženice z jelitového prejtu a červených fazolí

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

450 g jelitového prejtu
250 g červených fazolí (konzerva)
1/2 cibule
3 stroužky česneku
2 vejce
sůl
pepř
majoránka
2 lžíce olivového oleje
brambory
kousek másla
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme nadrobno cibuli, česnek i feferonku. Cibuli osmahneme dozlatova na oleji, přidáme nasekaný česnek a nakrájenou feferonku, krátce restujeme.

  2. Přidáme propláchnuté červené fazole a chvilku povaříme. Promícháme.

  3. Dáme si vařit brambory v osolené vodě.

  4. K fazolím přidáme jelítkový prejt, dobře promícháme a prohřejeme. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Vmícháme vejce a necháme je za stálého míchání srazit.

  5. Brambory rozšťoucháme, přidáme kousek másla a trochu mléka.

  6. Podáváme se šťouchanými bramborami nebo i chlebem, dalamánkem či bagetou. A pokud zbyde, je smaženice skvělá i za studena – vlastně jako pomazánka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!